Зеленски

Киевският режим си повярва: Спира 1/3 от транзита на руския газ до Европа

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В сряда сутринта операторът на газотранспортната мрежа на Украйна (ОГТС) ще спре заради форсмажорни обстоятелства около една трета от транзита на руския природен газ до Европа, съобщи дружеството.

„ОГТС информира, че от 7 часа на 11 май 2022 г. приемът в газотранспортната система на Украйна на газоизмервателната станция „Сохрановка“ няма да се осъществява“, посочва се в съобщение на оператора. Според него форсмажорни обстоятелства правят невъзможен транзитът на суровината през тази точка и през граничната компресорна станция „Новопсков“, която е под контрола на Русия.

„Новопсков“ е първата от компресорните станции на украинската газопреносна мрежа в Луганска област, през която се осъществява почти една трета – до 326 млн. куб. м денонощно, от износа на руския газ за Европа. .

В момента служители на ОГТС не могат да осъществяват оперативно-технически контрол над тази компресорна станция и други активи, разположени на нейна територия.

Украйна продължи да е основен транзитен маршрут за руския газ за Европа дори след инвазията на Москва в страната на 24 февруари.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар