Километрична е опашката от камиони за “Дунав мост” при Русе – Региони – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шофьори сигнализираха за километрична опашка от камиони в Румъния, чакащи да преминат на “Дунав мост” при Русе. Преди ден започна авариен ремонт на моста, предаде НОВА.

От румънска страна опашката е минимум 10 км. Втори ден продължава аварийният или т.нар. подготвителен ремонт на българската част на съоръжението. Целта е да се заздрави асфалтовата настилка, така че да издържи натоварването по време на ремонта. Очаква се основният ремонт на моста да започне през юли. Съоръжението не е обновявано от пускането си в експлоатация преди 70 години. Срокът на основния ремонт е двугодишен. 

Областният управител на Русе Драгомир Драганов обясни, че се възстановява пътната настилка, за да издържи по-големия трафик. Той ще бъде само от едната лента. Поставя се ново асфалтово покритие. “Когато не се извърши този предварителен ремонт може да се случи да се затвори целия мост. Максималното забавяне във връзка с този ремонт е около 30 минути, но имаме уверения от “Гранична полиция”, че могат да пуснат 6 гишета и това забавяне да бъде намалено. Правим всичко възможно двете правителства да пуснем фериботния комплекс от Русе до Гюргево и обратно, за да може да намали товаропотока на тежкотоварните автомобили”,  допълни Драганов.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар