Путин Ким

Ким подкрепя Путин във “войната срещу злото”, вижте как 5 часа гледа ракети в Русия (Видео)

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
  • “Дошли сме тук, защото лидерът на КНДР проявява особен интерес към ракетната техника, те ще се опитат да развиват и “космоса”, поясни Путин на космодрума Восточний
  • “Ние сме уверени, че руската армия и народ със сигурност ще спечелят голяма победа в свещената борба за наказване на сборището на злото, каза Ким Чен-ун в официалната си реч по време на обяда

Руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун се срещнаха на космодрума Восточний днес. Първата от четири години насам подобна среща на върха продължи повече от пет часа.

Срещата, както отбеляза руският лидер, се състоя “в специално време” – в годината на 75-годишнината на КНДР, която е първата държава в света, призната от Съветския съюз, и годишнината от края на Корейската война, в която Москва и Пхенян се сражават на една и съща страна. Ким Чен-ун нарече отношенията с Русия “основен приоритет” за своята държава и изрази увереност в победата на руската армия и народ в тяхната “свещена борба”.

Пътят към срещата на върха

Съобщения за възможното посещение на Ким Чен-ун в Руската федерация – първото му пътуване в чужбина след началото на пандемията – се появиха в западната преса в началото на септември. На 11 септември Москва и Пхенян потвърдиха, че лидерът на КНДР ще посети Русия, но не уточниха дата.

На 12 септември Ким Чен-ун пристигна с влак в Приморския край – на граничната гара Хасан го посреща ръководителят на руското Министерство на природните ресурси Александър Козлов, съпредседател на междуправителствената комисия от руска страна. Путин вече беше във Владивосток, където наред с други неща проведе и среща за развитието на далекоизточните градове и говори на пленарната сесия на Източния икономически форум.

На космодрума

В сряда руският президент отпътува от Приморие за Восточний, където за първи път се срещна с Маша Андреева, ученичка от Ростов, която разказа на държавния глава за своята страст към космоса и по-специално към спътниците по време на открит урок “Говорим за важните неща” на 1 септември.

Лидерът на КНДР пристигна на космодрума с влак, който спря близо до сградата за сглобяване и изпитания на ракети-носители. Той пътува до мястото на срещата с Путин с личната си лимузина Maybach.

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар