Путин Ким

Ким Чен Ун вдигна тост за победата на Русия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Путин вижда възможност за военно сътрудничество

Разговорите между лидерите на космодрума “Восточний” продължиха над пет часа

Тост за победата на Русия и здравето на президента Владимир Путин вдигна севернокорейският лидер Ким Чен Ун, предадоха руски агенции.

“Предлагам да вдигнем тост за доброто здраве на уважаемия президент на Руската федерация – другарят Владимир Владимирович Путин, за новата победа на Русия, за непрекъснатото развитие и укрепване на руско-корейската дружба”, обяви Ким Чен Ун на официалния обяд, който бе даден в негова чест от Путин. Той бе домакин на лидера на КНДР във Владивосток, където двамата проведоха среща в космодрума “Восточний”.

Разговорите между двамата държавници продължиха общо над пет часа – сутринта те разгледаха обектите на космодрума, след това проведоха преговори с участието на членовете на делегациите, после разговаряха на четири очи и продължиха беседата си по време на обяда.

Ким Чен Ун определи срещата си с Путин като трамплин за по-близки отношения с Русия и увери, че ще превърне в абсолютен приоритет двустранните отношения между Пхенян и Москва. Той изрази абсолютна подкрепа за Русия в “свещената ѝ борба” срещу империализма. Севернокорейският лидер изрази увереност в победата на армията и народа на Русия над “сборището от зло”, хранещо илюзии за хегемония.

След срещата на двамата лидери не бяха подписани документи и те не говориха пред журналисти, така че не стана ясно какви въпроси конкретно са обсъдени. След като приключи обядът им, в тв интервю Путин обяви, че съществуват възможности за двустранно военно-техническо сътрудничество, но не даде повече подробности.

Путин съобщи още, че Ким Чен Ун ще продължи своята обиколка в руския Далечен изток с посещения в заводи в областта на отбраната и други предприятия в град Комсомолск на Амур.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар