Ким Чен Ун

Ким Чен Ун показа на дъщеря си ракетоносци, способни да унищожат САЩ

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ким Чен Ун посети основния завод за производство на ракетоносци, заедно с дъщеря си, съобщава Севернокорейска централна новинарска агенция

 

Уважаемият другар Ким Чен Ун специално се запозна с хода на производството, като инспектира големите ракетоносци, произведени в завода. Той отбелязва ежедневен напредък в производството чрез изключително повдигане на духовните сили и патриотичния ентусиазъм на масите. Народът сърдечно подкрепя идеите на декемврийския пленум на ЦК на партията през 2023 г.“, се казва в съобщението.

На този пленум Ким Чен Ун нареди на военните да ускорят подготовката си за мащабна война, като обърнат специално внимание на ядрените и ракетни сили на страната. Малко след това разузнаването на САЩ разкри, че Пхенян снабдява Русия с ракети.

 

На публикуваните снимки се виждат най-големите ракетоносци, предназначени за новата междуконтиненталните балистични ракети “Хвасон-18”. Това е първото севернокорейско оръжие, покриващо цялата територия на САЩ.

Обсегът на ракетата е 15 000 километра. Максималната ѝ скорост е 30 600 км/ч. “Хвасон-18” е тристепенна твърдогоривна ракета с мобилно базиране. Според анализаторите тя може да носи повече от една ядрена бойна глава, както и примамки за ПРО отбраната на САЩ.

Това означава, че ако ракетоносците от снимката са заредени, то те могат да унищожат всички големи американски градове.

 

 

Технологично “Хвасон-18” прилича на руската “Топол-М” и китайската DF-41. Севернокорейската ракета обаче е с малко по-големи размери и по-голям обсег. Височината ѝ е цели 25 метра.

От снимките се вижда, че Северна Корея има голям производствен капацитет в създаването на огромните 18-колесни ракетоносци. За пръв път такава машина бе показана в началото на 2023 година. На снимката се виждат поне 5 ракетоносци за “Хвасон-18”, както и множество стартови тръби за ракетите.

Преди по-малко от година Ким Чен Ун присъства с дъщеря си на първото тестово изстрелване на “Хвасон-18”. За 2023 година са били извършени общо 3 теста – всички успешни.

Длъжностните лица, работниците и техниците на фабриката поеха сурова клетва да останат безгранично лоялни към свещената мисия, която поеха пред Революцията. Те ще дават всичко от себе си за изпълнение на плана за производство на ракетоносците… Уважаваният другар Ким Чен Ун винаги е поставял тяхната фабрика в центъра на съзнанието си, ценил я е и я е приоритизирал най-много. Той им е дал право да застанат начело в напрегнатата кампания за изграждане на най-силните национални отбранителни способности“, завършва съобщението на КЦНА.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар