Кирил Вътев би приел да бъде и служебен министър на земеделието

Кирил Вътев наказва директора на ДЛС “Искър” заради незаконния хотел на Вълка

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев издаде заповед за наказание на директора на Териториално поделение на “Държавно ловно стопанство Искър”, съобщават от пресцентъра на министерството.

Инж. Иван Дивизиев ще понесе наказание заради това, че не е оказал съдействие за изпълнение на съдебното решение за премахване на незаконна постройка на територията на стопанството.

Той е издал неправомерно заповед, с която се ограничаваше преминаването на външни лица и превозни средства през територията на ДЛС “Искър” до 1 май 2024 г.

Заповедта беше своевременно отменена по нареждане на директора на Югозападно държавно предприятие инж. Валентин Чамбов.

Събарянето на незаконната постройка на Румен Гайтански-Вълка започна още миналата седмица, но беше преустановено заради бременни кошути на територията на Ловното стопанство. 

Също така в понеделник рано сутринта екипите на Столичната община и общинската фирма, която трябва да продължи събарянето на незаконния хотел, намериха техниката си пред портала на стопанството.

“Чрез манипулация на окабелителната система те са запалили техниката и са я изнесли пред входа на Ловното стопанство. Отивайки на място виждаме случилото се, опитахме да запалим механизацията, но освен, че те са я запалили и извели отвън, бяха компрометирали и всички кабели”, посочи Цветан Тодоров, директор на Дирекция “Общински строителен контрол” в Столична община.

По този начин багерът, с който трябва да продължи събарянето на незаконните постройки, вече не може да бъде запален и се нуждае от ремонт. Освен това, от вътрешната страна на входния портал е паркиран пикап, за който се предполага, че е на Държавното ловно стопанство.

От Столична община ще сезират прокуратурата за нанесените щети върху багерите.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар