кирил добрев

Кирил Добрев: В политиката трябва да имаш кауза, по-голяма от теб самия

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
„БСП трябва да дадем кауза на обществото, която е много по-голяма от личните амбиции на всеки един от нас. Днес на улицата са младите хора, не бедните и гладните, а младите, чието достойнство е наранено, които не са съгласни някой да им краде контрола върху живота и правата им. Те искат справедливост сега и веднага”.

Това заяви на среща с членове и симпатизанти в Стара Загора кандидатът за председател на БСП Кирил Добрев. По думите му първата част от тази справедливост е незабавната оставка на правителството на ГЕРБ, а другата – категорична промяна в начина на функциониране на държавата. „Не може просто да претендираме за властта, това го правят всички партии. Наша отговорност е да убедим обществото, че след ГЕРБ можем да управляваме по-добре”, каза още кандидатът за председател.

 

Той представи вижданията си за реален граждански контрол върху институциите, както и секторите, които могат да изведат страната от поредната криза. Сред тях Добрев посочи образованието и инвестиции в наука, преформатиране на икономиката така, че да е конкурентоспособна и промени в съдебната власт, в която да има по-малко политика и повече справедливост. Във вътрешнопартиен план Кирил Добрев се обяви за консолидация вътре в БСП и в лявото на ясна и принципна основа. Той коментира, че през последните 4 години е бил част от екипа, управлявал партията; част от загубите и победите на левицата.

 

„Не се сърдя, че един човек си приписва всички постижения през този мандат. Винаги съм бил коректен и откровен към председателя на БСП, който и да е бил той, но лоялен оставам само на партията”, категоричен бе Добрев. Той каза още, че трябва да се спре практиката между два национални избора партията да се занимава с вътрешнопартийни битки, с търсене на врага с партиен билет. „Не мога да приема, че всеки с различно мнение в партията е човек на Бойко Борисов. Интригите и гоненията, наказването на различното мнение не ни прави по-силни, а по-слаби”, заяви кандидатът за председател.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар