Кирил Добрев за оставката на Нинова: Поредното шоу – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес сме свидетели на третата поред оставка, която Корнелия Нинова дава. Това заяви Кирил Добрев по повод на обявеното днес оттегляне от лидерския пост на Нинова. Според него това е поредното политическо шоу.

Той обърна специално внимание на процесите в БСП: “Ние сме реално във вътрешнопартийна предизборна кампания. Вътрешният избор ще бъде през септември, а конгресът през октомври. Т.е. Нинова 15 дни по-рано от датата, в която трябваше да излезе така или иначе в отпуск, за да направи своята предизборна кампания за своя трети незаконен мандат, защото уставът ѝ разрешава само два, направи едно политическо шоу”.

Добрев е категоричен, че има една основна причина, заради която не може да има голямо ляво обединение.

“Тази причина е този човек, който днес уж подаде оставка, за да може да се кандидатира отново за председател на БСП”, добави той.

Кирил Добрев посочи, че Нинова отдавна не разговаря с ветераните, с Българския антифашистки съюз, включително с всички субекти в лявото пространство, с които не намира нищо общо. Вчера оставката ѝ бе поискана и от младежите.

“Освен малките партии, има много НПО, леви издания, леви интелектуалци, с които тя прекрати своите срещи отдавна, още преди години. Нинова не ги разбира какво говорят. За нея ляво-дясно, леви ценности, солидарност, равенство са все неща, които не разбира. И когато не ги разбира, тя просто спира да общува с такъв тип хора”, подчерта той.

Политикът даде пример и с това, че младежкият лидер на СДС е втори в нейния район: “Желанието ѝ да промени същността на БСП от голяма, лява, масова партия в малка лидерска бутикова партия вече се случва”, предаде Bulgaria ON AIR.

“В София след нея е лидерът на СДС Калоян Методиев, а в Благоевград е младежки лидер от Гоце Делчев, която е изкарала 1800 преференции. Тестът за Нинова дали е социална и дали обича БСП, ще е решението ѝ от кой район ще влезе. Ако реши да влезе от Благоевград, неин колега ще стане лидерът на СДС Калоян Методиев. Ако реши да влезе от София, тогава в парламента ще влезе една млада надежда на БСП”, подчерта Кирил Добрев.

 

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар