Кирил Добрев: Подкрепям Нинова за всеки държавен пост, стига да остави БСП на мира

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Кирил Добрев коментира, че винаги се е страхувал БСП да не изглежда ”нещо като ВМРО в управлението на ГЕРБ или като ”Атака” в други управления, които минаха”. Той добави, че подкрепя Корнелия Нинова ”за всеки държавен пост, стига да остави партията на мира и на спокойствие”.

Членовете на висшия орган на БСП се събраха на присъствено заседание в централата на партията. Дневният ред предвижда обсъждане и утвърждаване на коалиционно споразумение за съставяне на правителство на Република България.

Предвижда се в бъдещото правителство да има петима вицепремиери, за един от които е спрягана лидерът на БСП Корнелия Нинова. Към споразумението има и политическа програма с 18 приложения по различни сектори.

„Очакванията на всички са за едно стабилно управление на страната, тя има нужда от това“, коментира пред журналисти депутатът от левицата Георги Михайлов. В отговор на въпрос той каза, че Националният съвет ще реши дали БСП да участва във властта със свои министри и дали Нинова да е вицепремиер. „Моето мнение е, че тя има пълното право да участва в управлението на страната, напълно го е заслужила, но това ще се вземе като решение от Националния съвет“, заяви Михайлов.

Кирил Добрев коментира, че винаги се е страхувал БСП да не изглежда „нещо като ВМРО в управлението на ГЕРБ или като „Атака“ в други управления, които минаха“. Той добави, че подкрепя Корнелия Нинова „за всеки държавен пост, стига да остави партията на мира и на спокойствие“.

Според Антон Кутев това ще е тежко управление и за следващото правителство, и за БСП. „Тук става дума за една типично ляво-дясна коалиция, която между другото във всичките си форми убива левите партии. Няма в историята в последните 20 години подобна коалиция, която да не е била за сметка на левите партии“, коментира той пред журналисти на влизане в сградата.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар