Кирил Петков: Вариантът за кабинет, който да реформира службите, е причина за атаката

Кирил Петков: Вариантът за кабинет, който да реформира службите, е причина за атаката

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес се потвърдиха нещата, за които вчера ви предупредихме. Явно възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген, е главната причина за днешната атака. Това заяви съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков в Народното събрание.

Той посочи, че ще настояват всеки един кандидат, който ще предложат начело на службите, да има чисто минало. Петков каза, че не са съгласували имена с посолства.По-рано днес на пресконференция депутатът от “Продължаваме промяната-Демократична България” (ПП-ДБ) Радостин Василев пусна запис, за който твърди, че е от онлайн заседание на Националния съвет на партия “Продължаваме промяната” на 21 май. Той обяви, че напуска ПГ на ПП-ДБ и няма да подкрепи правителство с втория мандат между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.


По думите му, от сутринта наблюдаваме как днес имаме координация на проруските сили в България, включително от страна на “Възраждане” и на БСП.

“Важен факт е, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат снощи в 22:00 часа. ДАНС никога не охранява отделни лица, защото няма такива правомощия. ДАНС охранява само стратегически обекти. Стана ли за ДАНС Радостин Василев стратегически обект? Президентът знае ли за тези среднощни разговори между шефа на ДАНС и този депутат? Възможно ли е в този разговор някой да е спрял пускането на всички записи, които бяха подготвени?”, попита Кирил Петков.

Той попита отново защо президентът бави мандата. Президентът знае ли за среднощните разговори?, каза Кирил Петков.

Кирил Петков не отрече нито дума от записа на Радостин Василев.

Нищо не сме обещавали на Радостин Василев, аз по-скоро съм притеснен от разговора на Василев с шефа на ДАНС в 10 ч. вечерта. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.


Снимка: БТА

Той добави, че предложенията за службите не са съгласувани с посолства, а при крайните назначения ще бъдат информирани партньорските служби.

“Никой не може да повлия на нашето желание да реформираме службите и за съставяне на редовно правителство. Най-големият въпрос е защо президентът бави връчването на мандата и дали това е синхронизирано с днешната пресконференция”, посочи той.


Снимка: БТА

“В това заседание на първото гласуване имахме резултат 24 “против”, 21 “за” и 6 “въздържали” се. Моята реакция сутринта беше, че това е важно решение и никой няма право да е въздържал се. Крайният резултат е 27 “за” на 22 “против”. Радостин Василев участва в заседанието, тъй като е част от парламентарната група”, коментира Петков.

Според него е имало записи от стаята на ПП-ДБ в Народното събрание, както и от партийната централа.

“Първоначалният състав на кабинета е базата. Имаше потенциални министри, които първо отказаха. Някои от тях казаха, че този път са готови да участват. Има и такива, които се отказват по лични причини”, уточни Петков по време на изявлението.

 

Снощи от ПП-ДБ обявиха, че Василев се готви да пусне изфабрикувани записи на разговори с депутати от коалицията като според съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков зад това стоят службите, “дълбоката държава”, с цел провал на бъдещо правителство.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар