Генчовска: За евакуацията на останалите българи в Киев ще помагат турските ни колеги

Кирил Петков веднага да уволни Теодора Генчовска, а Слави Трифонов да мисли какъв патриотичен пост да му напишат, защото Генчовска е сложена от него на министерското кресло

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тази новина идва от германската външна министърка

Преди да я цитирам – две неща:

Първо – Кирил Петков веднага трябва да уволни Теодора Генчовска, която си е позволила лично мнение, защото решението на българския парламент и мнението на КСНС е друго, а за лично мнение вече беше освободен Стефан Янев:)

Второ – Слави Трифонов ще трябва да мисли какъв патриотичен пост да му напишат утре до обяд, защото Генчовска е сложена от него на министерското кресло.

А ето и информацията на „24 часа“:

България и Германия са се съгласили, че е изключително важно Северна Македония и Албания да започнат преговори за присъединяване към ЕС през първото полугодие на тази година. Това съобщи министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок след разговор с българската си колежка Теодора Генчовска в рамките на срещата на външните министри на ЕС в Люксембург.

Бербок заяви, че това е отдавна назряла стъпка и е провела двустранна среща с Генчовска, по време на която двете страните са се съгласили, че в сегашната ситуация е изключително важно Скопие и Тирана най-накрая да започнат преговори за присъединяване към ЕС.

Явор Дачков

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар