Кирил Петков: Датата на отказа ми от канадско гражданство е 21 април

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма никакво съмнение, че дата на отказа ми от канадско гражданство е 21 април тази година. Това обяви при посещение в бившата военна авиобаза в Равнец министърът на икономиката Кирил Петков.

“Това беше първият момент, когато имаше потенциал да бъда поканен като министър… Освен това, имам абсолютната документация, че тази апликация е изпратена на 21 април, както имам и имейли, потвърждаващи това от канадските власти”, обяви министърът, цитиран от bTV.

Заради спора около гражданството му от ГЕРБ сезираха Конституционния съд и той образува дело по казуса.

Петков обяви, че ще се съобрази с решението на Конституционния съд, но разчита, че датата на отказа му от канадско гражданство ще се приеме като безспорна.

Преди дни той обяви, че вече има документи от Канада, който е изпратен канадското посолство в Румъния. “Още не съм имал време да ги взема, защото според мен е много по-целево да правим това, което в момента правим, отколкото да се занимавам с тази тема”, каза днес Петков.

Кирил Петков отказа да коментира какви са бъдещите му политически планове. “След това, което ми се случи в последните няколко седмици, последното, което искам да обсъждам, е политически проект или каквото и да било. Единственото, което мога да кажа е, че беше гордост за мен да работя за България в последните 3 месеца и аз лично в една или друга форма вярвам, че промяната, която се стартира, трябва да продължи. И независимо какви са постовете, в каква роля, аз лично ще си вкарвам енергията и занапред, за да сме сигурни че прогресът, който се случи, няма да се върне обратно. Това може да се случва във и извън правителство”, заяви той. 

За посещението си в бившата военна авиобаза в Равнец той каза: “Министерството на икономиката и аз лично, и президентът, работим много в едни и същи рамки. И даже причината, за която аз съм тук е, че той самият каза: “Това е една страхотна възможност за Бургас!”. Както знаете, той е бил пилот тук на това летище и каза: “Кириле, моля те, вкарай експерти в този проект, защото аз вярвам, че от тази зона можем да имаме страхотно развитие на индустриалните инвестиции в Бургаска област”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар