Кирил Петков: Държавните пари не трябва да се дават на някого, а да стимулират инвестиции

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не е важното държавните пари да се дадат на някого, а тези пари да стимулират частни инвестиции. Държавните пари да бъдат стимул, но не крайното финансиране. Навсякъде по света се прави така”, това коментира пред БНР служебният министър на икономиката Кирил Петков по темата за Плана за възстановяване и устойчивост.

“Има радикална смяна на идеята. Възможност за зелена енергия по умен начин… Индустриални зони и грантови схеми за бизнеса са двата фиша за Министерството на икономиката в този план. Привличайки Европейската инвестиционна банка като партньор в тези фишове, гарантирам, че който и да е след мен, няма еднолично или чисто административно Министерството на икономиката да решава кой печели парите”, допълни Петков в предаването “Неделя 150”.

Той поясни, че са важни две неща – “къде отиват парите – да е максимално ефективно, и структурата да бъде такава, че парите да не се крадат”.

По думите му ще се помисли още по-широко за най-добрите и най-евтините начини България да има електричество.

По повод проверката за нарушения при стопанисването на язовири, министърът каза:

“Не разбирам защо язовирите са към Министерството на икономиката. Интересни са икономическите проекти за растеж… Има надиграване със съществуващия надзор на Българската банка за развитие. В момента има страшно бавене и недаване на информация. Вярвам, че в следващите две седмици ще влезем с много професионален надзор, ще има смяна и сред управителите”.

 

 

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар