Кирил Петков избра Бойко Рашков пред Настимир Ананиев за НС, Корнелия Нинова вкарва Калоян Методиев

Кирил Петков избра Бойко Рашков пред Настимир Ананиев за НС, Корнелия Нинова вкарва Калоян Методиев

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кирил Петков е подал заявление, че ще влезе в Народното събрание от 23-ти МИР-София, а не от Перник, където също бе водач на листа, съобщи “24 часа”.

С това решение един от лидерите на “Продължаваме промяната” избора да направи депутат втория в списъка в работническия град – бившия вътрешен министър Бойко Рашков. Така зад борда остава Настимир Ананиев. Той е трети в 23-ти МИР-София, но освен за Кирил Петков, там оставя място само за Атанас Атанасов.

Спадналият повече от два пъти резултат на ПП-ДБ спрямо предишните парламентарни избори оставя извън Народното събрание още знакови лица, като Искрен Арабаджиев от ПП, както и Ивайло Мирчев, бившия правосъден министър Атанас Славов и Антоанета Цонева от ДБ.

В предаването на bTV “Лице в лице” Кирил Добрев обяви, че подалата оставка като председател на БСП Корнелия Нинова, която също като Кирил Петков водеше две листи, е избрала да стане депутат от Благоевград. Така от Народното събрание отпада втората там – Гергана Орманлиева, която има 1818 преференции. Вместо нея депутат става вторият след Нинова в 25 МИР Калоян Методиев, смятан за неин първи съветник и критикуван от вътрешната опозиция заради миналото си като лидер на младежкото СДС.

Противно на борбите за място в НС, един от 13-те избрани представители на партия “Величие”, се отказва от спечеленото място. Това е Кристиан Малинов Карабельов, излъчен от Смолян. Той е изпратил писмо с отказа си до ЦИК, а тя е приела искането му с мнозинство.

В Смолянско “Величие” спечели едва 903 гласа, а Карабельов – 278 преференции. След вота пред местни медии той призна, че не очаквал партията да вкара човек от района, но приел да е водач на листата, защото припознава идеите ѝ.

“Със съпругата ми имаме бизнес, средствата ни са достатъчни за семейството и не отивам в парламента за пари. Дори съпругата ми не е съгласна да се местим в София. Но съм благодарен, че ме подкрепи. Поел съм отговорност и ще я спазя”, обяснява Карабельов пред “Бг вести Смолян”.

Той се занимава се с продажба на електрически колела, а преди е бил управител на СПА хотел. Мястото на Карабельов ще заеме следващата в листата Лариса Борисова Савова.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар