Кирил Петков: ИТН виждат рейтинга на президента и казват: “Ами ние сме с него”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Има такъв народ” видяха, че не може да се сформира правителство и единственото, което могат да направят в момента, е да се оттеглят. Подкрепата им за президента е нещо хубаво, защото той определено заслужава. От друга страна те вероятно се готвят за предизборна кампания – виждат рейтинга на президента и казват: “Ами ние сме с него”. Така служебният министър на икономиката Кирил Петков коментира горещите политически теми днешния ден.

“Но, да, ние искаме под някаква форма да продължим да бъдем най-малкото коректив на това, което се случва. Имаме енергията да продължаваме да бъдем част от промяната. Как това ще се случи – не ни е особено важно като структура. Важното е като краен резултат ние да успеем да бъдем част от него”, заяви Кирил Петков и интервю за DW.
Той се надява да продължи да работи с част от своите колеги от служебното правителство.

“Лично аз като “аз” никъде няма да отида. Защото разбрах едно: ако нещо се върши, трябва да се върши отборно. Най-малкото в един по-тесен кръг от хора, които вече сме били част от промяната. С този кръг хора ние бихме действали в синхрон: аз и Асен Василев, Ники Денков… Ето най-малкото трима души, които действат в синхрон и отборно”, подчерта служебният министър.
И добави, че абсурдите, с които служебното правителство се сблъсква продължават.

“Ние поискахме оставката на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания, а той ни каза, че ще помисли до утре следобед. Сега, след тази новина, се надяваме, че той ще вземе това решение още днес. За нас в момента е много важно ДКК да влезе под контрол”, даде пример министърът на икономиката.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар