Промяната

Кирил Петков и Асен Василев излъгали на Министерски съвет, че няма да се купува газ от посредници

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият вицепремеир и регионален министър Гроздан Караджов направи шокиращи разкрития за спрените доставки на природен газ и уверенията на тогавашните му колеги Кирил Петков и Асен Василев, че няма да се купува синьо гориво през посредници.

В ексклузивно интервю за ПИК и Соня Колтуклиева Караджов обясни, че на един Министерски съвет Кирил Петков съобщил, че вече няма да се купува газ от „Газпром“.

„Казах: „Чудесно“, защото и аз искам да не сме зависими от Русия, но ги попитах откъде ще купуваме газ. Предупредих ги, че ако купуваме от посредниците, това ще оскъпи природния газ и хората няма да са недоволни. Тогава ми казаха, че нямало да има оскъпяване и посредници“, разкри Караджов.

„Когато през август стана ясно, че сме купували газ от посредници и то с 30% по-скъп, аз потънах от срам, защото бях подкрепил това решение в Министерски съвет. Обадих се на Корнелия Нинова и я попитах дали е знаела, че сме купували газ от посредници. Отговори ми кратко „Не“, сподели още бившият регионален министър.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар