Кирил Петков

Кирил Петков и татко му на среща с китайското разузнаване в кантората на Лена Бориславова

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ще ви разкажа една история, вие си правете изводите.

През 2015 г. станах свидетелка на изумителна сцена, която никога няма да забравя. В конгресния център ExCel, на брега на Темза, се провежда най-голямото в света туристическо изложение B2B(business-to-business); на World Travel Market се събира елитът на индустрията.

Атмосферата е ведра, лежерна, лъчезарна: водят се преговори, лее се шампанско, на сцените музикални състави представят културата на нацията си… В този ден стана нещо абсолютно необичайно: телевизионен екип връхлетя върху един елегантен мъж, охраняван от трима бодигардове. Случих се наблизо и станах пряк свидетел на екшъна – направо си стана бой между единият охранител и операторът.

Какво се случи? Телевизионен журналист преследваше британски лорд, за да го попита: защо не си плаща данъците, а дава милиони за партийната каса на управляващата Консервативна партия. Лордът беше набързо изведен и спасен от въпросите на непримиримия журналист. На другия ден всички британски вестници и сутрешни блокове разказаха за скандала в ExCel. Започна една от най-ярките кампании на свободните медии в Обединеното кралство, довела до разследване на HMRC – британският вариант на българската НАП. Беше установено, че 10 милиона паунда (около 24 милиона лева) са били дарени на торите – в скандала изплуваха имената на двама лордове, рицар на короната и едни от най-богатите финансисти на лондонското Сити.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар