Кирил Петков: Костадинов ако иска преговори, да се извини и покаже, че не е проруски проект

Кирил Петков: Костадинов ако иска преговори, да се извини и покаже, че не е проруски проект

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Костадинов наричаше нашите избиратели ”жълтопаветни тъпаци” и ”розови фашисти”. Той трябва да се извини и да докаже, че не е проруски проект. Той трябва да докаже, че е патриотичен и национален проект. Патриотизмът може да е обща тема. Той трябва да докаже, че няма проруски възгледи. Това заяви съпредседателят на ”Продължаваме промяната” Кирил Петков в ефира на ”Евроком” в предаването “ЕвроДикоФ” за предложението на Костадин Костадинов да се състави мнозинство от опозиционните партии срещу ГЕРБ и ДПС.

Българските граждани се научиха, че всички политици могат да кажат каквото си поискат, но трябва да гледат какво правят. Ние смятаме следващата седмица да направим антикорупционна законодателна програма. Ако той вярва и иска да докаже на нашата общност, че иска да промени България в темата корупция, нека да подкрепи този тип закони, добави Петков.

В този състав на парламента не може ”да настъпиш мотиката два пъти”, както казва Асен. Ние трябва да помислим какво направихме грешно. Ако има антикорупционно мнозинство в следващия парламент, трябва да комуникираме преди изборите.

Ще отида на разговор с ”Възраждане”, ако говорим за закона в съдебната власт, за законаза личния фалит, уточни Петков.

Съпредседателят на ПП каза и друго в предаването – че още преди изборите ще обявят кои биха били партньори впоследствие. Да се знае; и така ще искат подкрепа.

В предаването на Сашо Диков, във връзка с ГЕРБ и ДПС, Петков заяви, че (Бойко) Борисов това, което казва е обратното на това, което мисли. Той се преструва през шегите си. 

Съпредседателят на ПП смята, че Делян Пеевски има огромна жаджа за власт и винаги преиграва. Той мисли, че като контролира толкова институции в държавата, може да контролира партията си, но се оказа, че не може да контролира собствените си депутати. Въпросът е дали може да приеме позицията на слабия Пеевски под крилото на Доган. Ние се учудихме, че има толкова депутати, които гласуваха против него, обясни Петков за трусовете в ДПС, коментира Петков.

За третия мандат съпредседателят на ПП каза, че партията (коалицията) вече има опит с “Има такъв народ”. “Когато стане въпрос за фирми и поръчки, те играят прокорупционно. Няма да плащаме един урок два пъти. Мотаха ни около законите около КПКОНПИ.”

Костадинов си мисли, че може да се опре на ИТН за антикорупционно мнозинство, но ИТН е ”малкото ДПС”, подчерта Петков за идеята на Костадин Костадинов да се обединят всички опозиционни партии в мнозинство срещу ГЕРБ и ДПС.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар