Кирил Петков: Много ни притеснява, ако КЗК одобри сделката между

Кирил Петков: Много ни притеснява, ако КЗК одобри сделката между “Юнайтед Груп” и “Булсатком”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако е вярно, че утре КЗК ще одобри сделката между “Юнайтед Груп” и “Булсатком”, това много ни притеснява, защото сме чели докладите на КРС за близо 60% пазарен дял. Това каза пред журналисти съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков, след като през последните дни излезе информация за негова среща със Спас Русев..

“Утре ще разговаряме с колегите от ГЕРБ, за да вземем решение. КЗК е с изтекъл мандат и трябва да бъде сменен. Смяната на КЗК и на закона трябва да бъдат разгледани с огромен приоритет”, каза още Кирил Петков.Това може да се отрази на хиляди българи – за цената на телевизията”, добави той, като подчерта, че не трябва да се бавят и с ден повече с реформите в регулаторите.

Той обяви още, че ПП ще започне официални преговори с “Демократична България” за обща листа.

“Виждаме опасност за ребрандиране на “Възраждане” като консервативна партия. Не можем да забравим руските знамена, снимките с Митрофанова и прорурските лозунги. Надявам се, че колегите от “Възраждане” няма да заблудят колегите от ГЕРБ”, каза още Кирил Петков.

“Днес започваме нашия Национален съвет с 3 основни точки: Утвърждаване на Никола Минчев за водач на листата за евроизборите. Второ, ще имаме вътрешни избори за всички други кандидати в листата след водача на ПП, така че демокрацията да се покаже и отвън. Трета точка е, че ще започнем официални преговори с Демократична-България за обща листа”, допълни Петков.

Във връзка с думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че президентът Румен Радев е имал предложения да стане част от “сглобката”, Петков каза: “Само тя може да каже. Напоследък се чудя, има изказвания от сутрин до вечер по някакви завъртяни теми, в които от наша гледна точка няма нищо реално, но се хвърлят в медийното пространство, за да замъгляват общественото мнение”.

Докато нямаме работещи институции и служби, от сутрин до вечер да си прехвърляме топката с думи е нещо, с което няма как обществото да напредне, посочи Кирил Петков по повод думите на председателя на парламентарната група на ДПС , че президентството е “тъмна институция, пълна с много кеш”.

“Службите трябва да бъдат придвижени напред, защото в противен случай нито аз, нито някой друг може да бъде директен съдник пред микрофоните”, изтъкна Петков.

Попитан дали е обсъждан вариант не държавният глава да се включи в сглобката, а просто да не я напада, Кирил Петков заяви: “В “Продължаваме промяната” никога подобно нещо даже не се е дискутирало”.

“Пътят на Копринката”, което беше дискутирано неведнъж – ако имаме работещи служби, това няма да е просто общи приказки, а би трябвало да има истинско разследване и да има истински резултати, каза Петков.

Докато не оправим и регулаторите, и службите, българските граждани ще слушат само приказки, но хората искат вече дела и крайни действия, каза още съпредседателят на ПП.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар