Кирил Петков открадна кмет на ДБ, направи го водач в Ловеч

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ДБ изгуби ценен млад кадър, който си тръгна от демократите и влезе в предните редици на „Продължаваме промяната“.

Бившият заместник-кмет на район „Студентски“ Искрен Арабаджиев в Столична Община от ДБ се включи към дуото Петков- Василев и поведе листата им в Ловеч. В интервю за в. „Уикенд“, публикувано и в нашата медия, още преди седмица ексфинансовият министър намеква за завоя на Арабаджиев: 

„Има един или двама водачи, които познаваме много отдавна, като например момче, участвало в харвардските ни курсове преди десетина години, а сега зам.-кмет на община“, каза Василев. А младокът, вече бивш кадър на ДБ, излезе с позиция:

Днес подадох листата на „Продължаваме промяната“ за област Ловеч в районната избирателна комисия. Благодаря на Кирил Петков и Асен Василев, че ми гласуваха доверие да водя листата в родния си град.

Пиша следващите редове, защото дължа няколко думи защо напуснах поста на заместник-кмет на столичния район „Студентски“ и защо се реших да се включа в листата на „Продължаваме промяната“ за предстоящите избори, сподели за политическия си завой вече бившата млада надежда на ДБ.

Ето я и кратката хронология на събитията. Хората, които ме познават, знаят, че винаги съм заявявал гражданската си позиция открито. Чрез активно включване в протести, които защитават различни каузи, съм се опитвал да променя системата отвън, но след всяко участие осъзнавах, че паралелно с това, е необходима промяна и отвътре. Затова преди две години приех поканата да се присъединя към ръководството на район „Студентски“, върна лентата назад бившият зам.-кмет.

Още в първия си работен ден като заместник-кмет си бях поставил за цел да подобря комуникацията между граждани и администрация. Лягах и ставах с мисълта за сигналите и проблемите на гражданите и търсех адекватните решения спрямо правомощията на институцията. Комуникирах с тях и давах всичко от себе си да върна доверието им към общинската администрация.

И вярвам, че до голяма степен успях. Липсата на възможност да отговориш на очакванията на всички граждани обаче има демотивиращ ефект. Това бе и причината да се замисля дали мога да извървя още едно стъпало и да работя на национално ниво за провеждане на реформи, които да дадат повече правомощия и ресурси на общините да работят ефективно за разрешаване на проблемите, с които се срещаме всеки ден.

Но защо точно сега и защо точно в „Продължаваме промяната“ с Кирил Петков и Асен Василев?

Познанството ми и с двамата датира от 2013 г. Тогава като студент се включих в „Харвардските курсове“, които те водят напълно безплатно и за които отделят немалък ресурс от време и енергия.

В основата си курсовете представляват дискусии с казуси и примери от реалния свят за това какво е необходимо една бедна държава да стане богата. Признавам, че подходът на целия екип успя да разпали въображението ми, което впоследствие ми помогна да бъда граждански активен.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар