Кирил Петков: Оттеглих се от „Да, България“, за да не влизам в статукво

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Играта е приключена, ако една партия набере финансов капитал за подкрепа, в замяна на който се очаква възвращаемост през държавни поръчки. Това заяви бившият служебен икономически министър Кирил Петков в отговор на въпрос на Асен Генов в предаването му „Контракоментар“: Защо се разделихте с „Да, България“.

Припомняме, че Петков е сред основателите на партията, водена от Христо Иванов. Пред „Контракоментар“ той обясни, че е слушал преди време лекция, според която начинът за промяна на статуквото в САЩ е да бъдат изпълнени четири условия – да осигуриш финансиране от хора и компании, които не очакват парите им да бъдат върнати през държавни поръчки, да имаш медийна платформа, през която хората да чуят идеите ти, да влезеш в политиката на регионален принцип (важи за САЩ) и да имаш харизматични избори т.е. хора, които биват харесвани заради идеи и поведение. След това мислил и взел решение за политическото си бъдеще.

Не че не намираме общ език с „Демократична България“ (ДБ), много се надявам да подпишем коалиционно споразумение с тях и с „Изправи се” на Мая Манолова. Край на корупцията и заработване на съдебната система като хората – това са общи неща, които трябва да бъдат свършени, независимо дали си ляв или десен, поясни Петков.

Разбира се, има и разлики, добави той, като даде пример с цената на тока – Манолова искала държавни субсидии, „Продължаваме промяната“ иска да се ремонтира по-бързо ПАВЕЦ Чаира и така да се подсили пазарния принцип. Вярваме, че „Зелената сделка“ трябва да се случи, но можем и да изчакаме, за да не затворим веднага „Мариците“, което е разлика с Христо Иванов. Не вярваме, че трябва да има човек под линията на бедност в България, което мисля ни е разлика с най-десните в ДБ, уточни той.

Същевременно Петков обясни, че „Продължаваме промяната“ избрала партията „Средна европейска класа“ на Константин Бачийски, която е свързвана с подкрепа за скандалния Бенчо Бенчев (ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК кой е той), защото се познава с него отдавна и знае, че с бизнеса си Бачийски си е гарантирал независимост. Петков отново напомни, че има договор за почтеност в „Продължаваме промяната“ – обявяваш целия си бизнес и активи, ако искаш да си в листа на формацията. Не можеш да имаш повече от една партия т.е. да си политически скакалец, преди да дойдеш при нас и трябва да си успешен извън политиката, уточни още Петков. И подчерта – няма да има при нас агенти на „Държавна сигурност“ (ДС). Но при напомняне, че в Инициативния комитет на Румен Радев, който „Промени промяната“ подкрепя, има 7-8 разкрити агенти на ДС, Петков отговори, че подкрепата за президента от тях идва заради това, че Радев се е съгласил да не им оказва натиск в работата с Асен Василев като служебни министри, да не им се налага да слагат в екипа си хора, които не са си избрали и борбата с корупцията. „Когато го видиш това за 4 месеца – като случилото се с ББР, този човек спечели нашето доверие“, каза Петков за Радев. „Как той си подбира неговия екип, това си е негова работа, ние няма да му даваме акъл. Този човек точно каквото обеща, това изпълни – аз това го уважавам“, заяви Петков.

Какво още каза Петков – ВИЖТЕ ТУК!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар