Кирил Петков платил 12 лева такса по делото срещу Бойко Борисов (снимка)

Кирил Петков платил 12 лева такса по делото срещу Бойко Борисов (снимка)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От “Продължаваме промяната” отрекоха твърдение на Делян Добрев, че Кирил Петков не е внесъл държавната такса по делото, заведено срещу Бойко Борисов за клевета относно обвинението за купуване на руски газ през посредници. Преди седмца Петков обяви, че е подал тъжба за 500 000 лева срещу лидера на ГЕРБ.

“Лъжите от лагера на ГЕРБ по адрес на “Продължаваме промяната” продължават, недоволстват от ПП. Днес Делян Добрев е направил изявление, че делото на Кирил Петков срещу Борисов е заведено в грешния съд, както и че не е внесена таксата за него, съобщават от партията, цитирани от БТА.Оказва се, че Кирил Петков е платил 12 лева съдебна такса, а от ПП показват и факсимиле от платежното нареждане.


“Документите са внесени в компетентния Софийски районен съд. Там е заведена тъжба за престъпление от частен характер и граждански иск по наказателното дело. За този тип дела държавната такса е 12 лв. при започване на делото и 4% върху уважения иск, които се определят от съда при приключване на делото”, казва адвокат Димитър Гочев, цитиран от ПП.

“Всички дължими държавни такси за този етап на делото са платени, което се потвърждава от приложения платежен документ”, поясняват от формацията на бивште управляващи.


Снимка: БТА/ПП

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар