Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ – Сопот

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ – Сопот. Това стана ясно днес след среща с ръководството на фирмата и синдикатите, предаде БТА.


Напрежение във ВМЗ-Сопот: Няма да пускат директора в завода


Кирил Петков пред Dir.bg: Ще газим по вода, но ще ходим жадни, ако не актуализираме бюджета

“Бордът трябва да си подаде оставката”, категоричен бе министърът.

Едновременно с това той призова и директорът на Българската консолидационна компания да си подаде оставката, защото по думите му “не може да имаме проблеми с язовирите, във ВМЗ да има такива лоши резултати в последния момент и да казваме, че тази държавна компания си върши работата. Ако не си подадат оставките, моята идея поне там, където имам директен контрол – в Българската консолидационна компания, да уволня изпълнителния директор, ако той сам не иска да си тръгне”, подчерта той. Петков изрази надежда новият член на управителния съвет на компанията, който е назначен от самия него, да бъде избран за изпълнителен директор и той да води политиката на държавата. Петков подчерта, че държавата не е лош стопанин и може да бъде много добър стопанин, ако обаче се гледа интереса и ако знае за какво го прави.

“И като сме сигурни, че няма течове, няма кражби, корупция и хората, които стоят зад интереса на държавата, съм сигурен, че предприятия като ВМЗ могат да бъдат много успешни, дори и под собствеността на държавата”, каза още Петков.

ВМЗ е най-голямото държавно предприятие от военно-промишления комплекс и в него работят близо 4000 души.

Припомняме, че в на 13 юли синдикатът “Подкрепа” във ВМЗ-Сопот поиска оставката на председателя на Съвета на директорите Иван Карабатаков.

Очаквайте подробности!

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар