Кирил Петков: Против сме добива на шистов газ в Добруджа, той крие рискове

Кирил Петков: Против сме добива на шистов газ в Добруджа, той крие рискове

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От „Продължаваме промяната“ сме против добива на шистов газ в България. Това обяви пред bTV съпредседателят на партията Кирил Петков.

Той коментира думите на бившия държавен секретар на САЩ Майк Помпео, според когото отговорът за енергийната независимост на България не е в чужбина, а в потенциала за добив на шистов газ.Темата беше актуална у нас преди 10 години, когато парламентът наложи мораториум върху добива на шистов газ.


„Хидравличното разбиване на територията на Добруджа носи повече рискове. Не мисля, че е удачно от САЩ да ни дават съвети по този въпрос. Ние сме за диверсификация на енергийните източници. Да правим хидравлично разбиване в житницата на България сме категорично против“, добави Петков.

„Ясно искам да кажа, че това, което бившият главен секретар на САЩ Майк Помпео е казал, според нас е геополитически некоректно и не трябва никой, от която и да е държава, да ни дава такива съвети. Ние сме „за“ диверсификация – от азерски газ, втечнен газ, за търсене на газ в Черно море, но не и за хидравлично разбиване на житницата на България“, коментира темата и пред Нова тв бившият премиер.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар