Кирил Петков: Първите, с които ще се коалираме, са ДБ и ”Изправи се!” – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това заяви пред медии в Пловдив бившият министър на икономиката Кирил Петков. Заедно с Асен Василев стартираха своя политически проект „Продължаваме промяната”. Самият Петков ще е водач на листата в Пловдив. 

Петте приоритета, които Кирил Петков открои са нулева корупция,  смяна на главния прокурор Иван Гешев и правосъдна реформа, по- ефективно разпределение на средствата в здравеопазването, образователна система, която да не изисква взимане на частни уроци и разпределение. 

Заявката за бъдеща коалиция с ДБ и „Изправи се! Ние идваме!” идва дни, след като и двете формации протегнаха ръка към партията на „дуото от Харвард” и поискаха съвместно явяване на предстоящите избори през ноември. Надеждите им обаче бяха порени часове по-късно, след като стана ясно, че „Продължаваме промяната” е избарала за мандатоносители партия „Волт” и „Средна европейска класа”. На следващия ден път самият Петков посочи, че няма да се коалират предизборно. 

Сега става ясно, че формацията на бившите служебни министри е отворена за подписване на коалиционно споразумение с партиите на Христо Иванов и Мая Манолова, но след изборите. Това обаче ще се случи едва след провеждането на преговори за съставяне на кабинет. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар