Кирил Петков се ядоса: Новините с имена на бъдещи министри са фалшиви или опорки

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Никакви имена не са обсъждани. Чета от сутрин до вечер имена. Трябва да се разбере много ясно, че не сме говорили за имена с никой. Единственото, което се радвам да кажа, е, че имаме много конструктивни разговори за общите процеси. след това се надявам да проведем разговори и за политиките. Имената ще ги оставим последни. Трябва да имаме общи политики и обща визия, преди да говорим за когото и да е било. Много е добро очакването и всичките ни коалиционни партньори са много конструктивни. Радвам се, че диалогът започна по най-добрия начин.

Това заяви пред журналисти в Пловдив съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков по повод тиражираните информации за имената на министрите в бъдещия кабинет. Петков бе в Пловдив, където взе участие в закриването на предизборната кампания на кандидат – президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова.

Много е важно единствените хора, които да могат да влияят на българската политика, да бъдат българските граждани. Ние сме тук точно по тази причина. Много е важно да покажем, че сме в подкрепа на президента Радев и се надявам, че единствените, които ще могат да влияят на този процес, да са гласоподавателите в неделя“, коментира той напрежението между България и Турция от последните дни.

Наистина не говорим за имена. Най-важното е да се обединим около политики. Всички преговори ще се излъчват на живо в интернет. Имената ще бъдат обсъждани накрая. Призовавам всички да не се връзват на фалшиви новини. Докато не излязат имена от коалиционните партньори, тези новини са фалшиви или опорки“, категоричен бе Кирил Петков.

Малко по-късно от пресцентъра на „Продължаваме промяната“ също изпратиха официална позиция по темата:

„Във връзка с публикуваните в различни медии имена на членове на един бъдещ коалиционен кабинет, „Продължаваме Промяната“ заявява следното:

Както многократно вече декларирахме, първа задача на предстоящите през другата седмица и започващи от 23-ти ноември коалиционни преговори, е уточняване на политики по сектори и създаване на начален документ като основа за бъдещо коалиционно споразумение. Никакви имена на министри, както и никакви предложения от различните коалиционни партньори не са постъпвали. Това ще стане едва след като бъдат създадени общите приоритети и политики по сектори. Едва тогава ще бъдат търсени и най-компетентните, най-квалифицираните и най-подходящите хора, които да поемат отговорност за осъществяването на тези политики .

В същото време напомняме, че изискването за подкрепа на политиката за нулева корупция е и ще остане водещо при избора на кадрите, както и че спазването на тази политика ще бъде неотменимо задължение на следващите министри. В оставащите дни до края на седмицата, ръководството на „Продължаваме Промяната“ е изцяло концентрирано върху втория тур на президентските избори, като разглеждаме победата на президента Радев като необходимо условие за по-нататъшните истински политически промени в страната.

Днес Кирил Петков и Асен Василев придружават президента Радев при закриването на неговата кампания в Пловдив, а всички активисти и съмишленици на коалицията работят активно за тази победа“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар