Кирил Петков с рекорден рейтинг – 46% доверие

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С 46% доверие и 28% недоверие лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков е единственият български политически лидер с положителен рейтинг. Това показва проучване на „Маркет линкс“, проведено сред 1011 пълнолетни лица в страната в периода 27 ноември – 5 декември 2021 г. То бе огласено таз вечер от Би Ти Ви.

На второ място по доверие се нарежда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който събира 21%. Същевременно обаче 66% от анкетираните му нямат доверие. Слави Трифонов пък е на трета позиция с 18% доверие и 63% недоверие, следват Христо Иванов – с 16% и 53%, и Корнелия Нинова – с 12% и 68%. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ печели доверието на 10% от запитаните, докато 81% са на противоположната позиция. Костадин Костадинов от „Възраждане“ е с едва 9% доверие и 46% недоверие.

По отношение на партиите и коалициите „Маркет линкс“ измерва, че 46% от запитаните са с позитивно отношение към „Продължаваме промяната“, докато с негативно настроените са 33%. След нея останалите са с отрицателен рейтинг, като в тройката като харесвани партии влизат ИТН (24% позитивно отношение и 65% – негативно) и ДБ (23% и 61%). Следват ГЕРБ (22% позитивно отношение и 70% негативно), „Възраждане“ и ДПС.

Запитани какви са очакванията за устойчивостта на евентуалното коалиционно правителство, 28% очакват пълен мандат, други 8% – мандат с продължителност 2-3 години, 14% – между 1 и 2, а под 1/5 не очакват то да издържи повече от година. Цели 32% пък не могат да определят.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар