Кирил Петков: Хората, на които спряхме милионите, намериха пролука през ИТН

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Явно тези хора, на които спряхме милионите, използват всяка пролука през партиите. Явно през ИТН са намерили пролука, за да не позволят по-дълго спиране на тези средства”. Това каза служебният икономически министър Кирил Петков пред бТВ. Той допълни, че сега хората със спрените пари са се успокоили, че пак ще се върнат към бизнесите си, когато новото правителство бъде избрано.

“Казали са си, че след 2 месеца няма да ни има. Те използват пролука през партиите и са намерили за съжаление през ИТН”, добави Петков.

Икономическият министър коментира, че е бил изненадан от атаката на ИТН, които в началото са се представяли като хора на промяната и протеста.

“Въпреки че по улиците не съм срещал ИТН да протестират. Явно има опити да не се позволи по никакъв начин хора като нас да останат по-дългосрочно”, добави той.

Петков обясни, че е очаквал атаки от ГЕРБ и ДПС, защото служебното правителство е спряло “много средства на много хора”.

Първоначално лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че е поканил служебния икономически министър Кирил Петков, финансовия министър Асен Василев и министъра на образованието Николай Денков за позиции в правителството на неговата партия. Те обаче са отказали.

Кирил Петков мотивира отказа си с това, че не са му дадени гаранции за свобода на действията. Асен Василев също обясни, че е имал различие с ИТН по отношение на публичните финанси, защото партията на Слави излезе с програма за ограничаване на държавните разходи.

През миналата седмица “Демократична България” се застъпи за тримата служебни министри и ги посочи като борци срещу “сарайския модел” и корупцията, които са харесвани от обществото. ИТН рязко смени тона и започна компроматна атака срещу Асен Василев и Кирил Петков.

ДПС обяви, че няма да подкрепи правителство, в които има фигури от служебния кабинет. ИТН веднага съобщи, че в проекта за кабинет няма да има хора от служебното правителство.

От парламентарната трибуна Тошко Йорданов обвини Христо Иванов в опит за кадруване в правителството на ИТН, след като Слави първи обяви, че е канил тримата служебни министри.

Пред бТВ Кирил Петков заяви, че се гордее с това, което е свършил, защото служебното правителство е показало какво да очакват хората от политиците. По думите му в държавата навсякъде има проблеми.

“И във ВМЗ има проблем, почти навсякъде има проблеми. Като говорим за язовири – това са неодушевени предмети, а зад тези думички има хора. Има човек спечелил поръчка, сложил си е в джоба от данъкоплатеца и най-вероятно е върнал едни пари към управляващите към онзи момент”, каза той.

“Аз съм министър на България, на никой друг. Никой не може да ми вдигне телефона и да каже: Това или онова направи”, каза Петков и добави, че ще следи и всяка стъпка на новото правителство:

“За да съм сигурен, че събиралите милиони през обществени поръчки, няма да намерят път. Обещавам, че сега сигурно няма да сме в правителството до седмица, но ще следим тези средства. Тайната за една корупционна сделка ще се случва по-трудно”, каза служебният икономически министър. Той допусна, че парламентът ще избере правителство.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар