Кирил Петков ще има 17 съветници, Калина Константинова с екип от 12 души

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Премиерът Кирил Петков ще има 17 съветници, гласи новият Устройствен правилник на Министерския съвет и неговата администрация, който вече е обнародван. Служебният премиер и настоящ министър на отбраната Стефан Янев имаше с един съветник по-малко.

„Идеята за 17-те човека, които ще работят при мен, за всяко едно от звената, които ще ръководя, ще имам реално и съветник по дадената област и експерт. По този начин моята администрация на Министерския съвет и работата с вас ще бъде по-добре координирана“, обяснява Петков на извънредното заседание на новото правителство във вторник. За началник на кабинета на премиера бе избрана Лена Бориславова, която би трябвало да получава 5531 лв. заплата, а съветниците на Петков – между 1100 и 4000 лв., като обикновено заплатите им се определят на тавана, пише още „Клуб Z“.

Калина Константинова, вицепремиер по ефективно управление, ще има екип от 12 души.

„Тъй като повечето от нас имат политически кабинети и в министерствата, основно отиват при министър-председателя и заместник министър-председателя по ефективно управление, които нямат политически кабинети“, обяснява на заседанието във вторник вицепремиерът Асен Василев. Неговият кабинет и този на Борислав Сандов ще са с по двама души, а на Корнелия Нинова и Гроздан Караджов – по един.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар