Кирил след решението на КС: Ако съдът поиска заплатите ми, докато бях министър, ще ги върна с удоволствие

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако съдът ми поиска заплатите и командировъчните, докато бях министър, ще ги върна с удоволствие. Не изпитвам морална вина към никого, а даже се гордея с някои нещата, които съм направил, докато бях министър.

Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков относно казуса с двойното му гражданство и решението на Конституционния съд пред бТВ.

Бившият служебен министър на икономиката заяви, че приема решението и ще плати глобата, която ще му бъде наложена.

„Нямах усещането, че правя нещо грешно. Мислех си, че съм спазил всички нормативни изисквания по Конституция и не се чувствам виновен“, допълни той. Според него трябва да се промени това, че административната бележка за това, че той вече не е гражданин, получена от Канада, е по-важна от волеизявлението, но това трябва да се промени.

Петков обясни, че когато е подписвал декларацията, че не е гражданин на друга страна, не е говорил с президента по темата с внесените документи и отказа, както и че е действал по най-почтения начин.

„По тази тема не сме говорили с президента, защото моето съзнание беше, че съм изпълнил нормативното изискване. Бях отишъл при нотариуса си, написах волеизявлението си, заверих го нотариално, изпратих документите до Канада и платих таксата си. КС каза, че административната бележка е по-важна от волеизявлението на българския гражданин, това трябва да го променим, защото за мен това е загуба на суверенитет“, добави Петков.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ разказа, че е получил предложение да стане служебен министър в първия кабинет на премиера Стефан Янев, когато е бил на посещение в Китай с президента Румен Радев.
министър.

„Той ме покани и каза: Кириле, ти и аз имаме общи визии за България – но тук не е въпросът дали знаем теоретично какво трябва да се случи, въпросът е стиска ли ти да скочиш срещу реално тази мафия, която е обхванала всяка една част на България в момента. Аз реших да скоча и че за мен не е по-важен бизнесът ми, семейството и здравето ми“, каза Петков.

Кирил Петков коментира и решението на ДПС Делян Пеевски да е водач на две кандидат-депутатски листи – в Благоевград и Велико Търново. Според него това е безумно, след като излязоха санкциите по закона „Магнитски“ и „Досиетата Пандора“. „Присъединявам се към „Демократична България“ за това, че нито глас не трябва да отиде за този човек“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар