Кирлил Петков: Иновациите са нова възможност за Инициативата “Три морета”

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Надяваме се, че нашите бизнеси ще се сближат, ще се създадат нови бизнесконтакти, каза министърът на икономиката в служебното правителство Кирил Петков, който откри бизнесфорума в рамките на започналата днес в София Шеста среща на върха на инициативата за регионално сътрудничество “Три морета”.

Петков отбеляза, че инвестиционният фонд вече прави първите си инвестиции във важните сектори.


Румен Радев посреща делегациите в Шестата среща на върха на инициативата

Кирил Петков посочи, че иновациите са нова възможност за Инициативата “Три морета”.

“С развиването на иновациите може да ни осигури конкурентоспоспосбност и развитие. Заедно можем да развиваме нови бизнеси, да създаваме клъстери”, поясни той.

През тази година България е домакин на инициативата, която обединява 12 държави членки на ЕС от региона. В рамките на срещата, на която президентът Радев е домакин, се провежда бизнесфорум с над 400 представители на български и чужди компании.

Президентският панел на бизнесфорума е на тема “Инициативата “Три морета”: Път към интелигентен и всеобхватен икономически растеж”. В него ще участват президентите на България – Румен Радев, на Германия – Франк-Валтер Щайнмайер, на Естония – Керсти Калюлайд, на Латвия – Егилс Левитс, на Полша – Анджей Дуда, и на Словения – Борут Пахор, министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович, вицепремиерите на Чехия – Карел Хавличек, и на Словакия – Вероника Ремишова, заместник-министърът на външните работи на Австрия Петер Лаунски-Тийфентал.

Участник в дискусията ще бъде и управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева. Очаква се видеоприветствие да произнесе президентът на САЩ Джо Байдън.

Гост на инициативата тази година е президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу. Чрез видеообръщение ще се включи и президентът на Литва Гитанас Науседа.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар