Кирил Петков Оставка

Киро: всеки руски газ, минал през посредник и с прилагателно, което не навява мисъл, че е руски, не е руски

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вчера беше изумителен ден, в който научих много неща за енергетиката и горивата. Разбрах например, че втечненият газ бил по-евтин от този по тръбите. Икономическата логика толкова се губи, че направо си е едно чудо, което само Кирил Петков може да обясни. Е, то така ще обясни, че само Лена Бориславова ще го разбере, но да приемем.

Другото, което разбрах, че азерският газ е един хубав газ, не руски. Това, че Газпром държи мажоритарен дял в азерския газ, очевадно не притеснява Петков. Тоест, всеки руски газ, минал през посредник и с прилагателно, което не навява мисъл, че е руски, не е руски. Дотук – да приемем, че разбираме. Защо и как азерският газ е на цени под пазарните и каква им е далаверата, не стана ясно. То и цената не стана ясна.

Но двата кораба с втечнен газ от САЩ бяха истинското чудо. Ей така, в движение, между снимките с восъчната статуя на Байдън и случайната среща с К. Харис /не смея да й кажа първото име, за да не излезе прокуратурата с декларация/, Петков е доворил два кораба с втечнен газ. От коя компания и на каква цена, никой вчера в Народното събрание не разбра. Разбрахме само, че Петков ни е оправил за газа. На всички въпроси за цени и доставки, мълчеше като партизанин на разпит. Какви цени ще плаща бизнеса и гражданите, също не стана ясно. По нахилените физиономии на Петков и Василев обаче се разбра, че сделката за някого е добра.

Опорката, че Путин ни е спрял газа, е много забавна. Все едно в магазина да откажеш да плащаш с валутата, която ти искат и да се опплакваш от тенденциозно и противоправно поведение, защото не са ти дали стоката. Не плащаш – няма газ. Дори интелектът на Петков би трябвало да го осъзнае.

След като успешно влоши ситуацията с газа, сега тръпнем в очакване същото да стане и с петрола. Принципно българите не сме зелени затова през зимата по-скоро ще посинеем. Е, за успокоение на евроатлантиците, ще ни топли евроатлантическата ценност и крепката дружба със САЩ /Да живей!/.

Като цяло, проблемите в енергетиката скоро ще бъдат решени. Има енергетика – има проблем, няма енергетика – няма проблем!

Все си мисля да изпратим пак Петков на Зеленски като най-мощното и поразяващо оръжие……

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар