Кирил Петков

Киро Измамата: Службите ще бъдат прочистени изцяло, новите назначения са съгласувани със САЩ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Службите и дълбоката държава се опитват да провалят съставянето на правителство чрез „емоционално нестабилния“ депутат Радостин Василев. Той е записвал политици от ПП и ДБ с цел утре пред медиите да изваде „сглобка“ от 4-минутен запис, съставен от десетчасови записи и извадени от контекста реплики, каза Кирил Петков на извънреден брифинг. Той заподозря синхрон между Василев и президента Румен Радев, който бавил връчването на втория мандат, за да няма правителство.

Петков заяви, че записите са манипулирани и извадени от контекст и цитира част от тях:

„Бойко Борисов е само медиен противник. Ще изперем Борисов. Той е наш приятел. Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитета на Борисов и реално има схема за неговото пазене. Мария Габриел е само жена на мъжа си, няма политическа тежест и е само политически пленник. Службите ще бъдат сменени изцяло и новите назначения са съгласувани с посолствата. Няма да се борим с корупцията, не ни трябва Фалконе, няма да се борим с мафията.“

Петков добави, че в записите има внушения за Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и други европейски политици, с които се цели създаването на дипломатически скандал. Той добави, че се споменават и имена на бъдещи номинации за кметове.

Пeтков намекна, че зад „активното мероприятие“ стои президентът Румен Радев. Той изтъкна, че Николай Денков и Мария Габриел са съобщили, че има разбирателство за втория мандат, но въпреки това Радев бави връчването на втория мандат.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар