Кирил Петков Лена

Киро съвсем се оплете – рекламира адвокатската кантора на любимата си Лена! Шефовете й избрали тя да работи в ББР

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кирил Петков обикаля телевизиите като цветарка в последните дни. Изпаднал в паника, той търси спасение в удобните медии заради пропадналото си управление.

„Аз още в първия ден казах, че има една група хора, които се чувстват над закона. Никога не е имало прозрачен начин за раздаване на парите на общините. 194 общини са финансирани. Или на 5,9 млн. български граждани ще им се подобри начинът на живот“, каза Петков.

В момента трябвало да се вземат под внимание много опасни сценарии за България, каза Петков по повод водените преговори за правителство. Единият бил да се направи правителство, което да бъде частично подкрепено от неясни субекти. Другото било да имаме през есента избори. „Затова решихме Нинова да води преговорите. Ние сложихме условие – докато се водят преговорите да се види дали има някаква промяна в мисленето. Това е КПКОНПИ. Много бихме се радвали, ако Бойко Рашков го оглави. Бихме приветствали и, ако се открие в нашите редици някой, който е подлъган. При нашите отношения с г-н Гешев, ако някой от ПП е сгрешил, прокуратурата щеше да се задейства“, поясни Кирил Петков.

В обясненията си за сключения договор с Лена Бориславова в ББР, седмица след датата на видеото, което ПИК публикува на двамата от стълбище пред любовна квартира, Киро започна да рекламира адвокатската кантора на любимата му. Петков обяви,че „Джингов, Гугински, Кючюков и Величков“ била една от най-добрите адвокатски кантори в България и шефовете й лично избрали Бориславова да работи в ББР.

„Правим договор с най-добрата, според мен, кантора в България, те слагат техен служител“, изръси премиерът в оставка по повод съмненията, че е назначил близката до сърцето си дама на 14 000 лева заплата в ББР.

Киро се похвали, че е успял да се оттегли от премиерския пост. „Доказах, че личната кариера не е от съществено значение. Аз лично много вярвам на Асен Василев. Познаваме се от 15 г. Аз го номинирах в ПП“, поясни Кирил Петков.

„Съдебната реформа е толкова важна. Ако българите решат да има толкова голямо мнозинство в парламента, че да не се колебае. Справедливост и задкулисие трябва да има в съдебната система“, така Петков се оплете в отговора си на въпроса с незаконния арест на Борисов. И попита защо Васил Божков не е разпитан от прокуратурата.

Петков коментира и газовата криза. „Ние казахме, че цената ще бъде по-ниска от тази на „Газпром“. Този факт ще влезе в сила, когато акт 16 бъде подписан на българо-гръцката връзка. Става въпрос на дни. Това обаче покрива 1/3 от количествата, които ни трябват. Ние всеки ден подаваме искания към „Газпром“ да си получим доставките. Но те не изпълняват. Азерският газ и в момента тече, но не през гръцката връзка, а през съседната“, обясни Петков.

Утре той ще се срещне с президента на Азербайджан Алиев заедно с министъра на енергетиката. Сега цяла Европа лети и търси газ, каза Кирил Петков.

„Ние продължаваме да имаме една от евтините цени в Европа. Да сменим състава на КЗК. Радвам се, че можахме да вземем дерогацията от руския петрол. В момента се играе изцяло на политически пиар. Чувам, че щели да слагат таван на горивата. Когато имате един отворен пазар и слагате тава, всичките горива ще бъдат изнасяни от България и ще имаме липси по бензиностанциите. Бензинът в момента не е на същата цена, по-висока е. Аз като премиер не мога да съм регулатор на КЗК. Когато може да бъде свалена цената, зависи от регулатора. Но не сменихме регулаторите, защото не можахме да постигнем съгласие с коалиционните партньори. А това е в нашата програма“, отговори Петков на твърдението на ГЕРБ, че няма никаква логика за скока на бензина.

Дали се приближаваме към избори – зависи от действията на всяка една партия, според него. „Най-голямата ни грешка, че не комуникирахме с хората някои неща. Меморандумът с „Джемкорп“ беше като писмо за намерения и няма да плащаме неустойки“, поясни премиерът в оставка. Той изтъкна, че днес е взето решение меморендумът да бъде прекратен.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар