Кисинджър в Москва: Русия и САЩ са длъжни да си подадат ръка – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия и САЩ рано или късно ще се убедят, че трябва да действат заедно и ще могат да намерят общ поглед за света, който искат да създадат в бъдеще, ще стигнат до диалога. Това заяви бившият държавен секретар на САЩ и нобелов лауреат Хенри Кисинджър по време на форума “Примаковски четения” в Москва.

“Въз основа на опита в много кризисни ситуации винаги съм бил убеден, че в крайна сметка Русия и САЩ ще се убедят, че трябва да действат заедно”, изтъкна доайенът на световната политология и дипломация, предаде БГНЕС. По думите му “сега ние, разбира се, можем да изброим причини за недоволство, съвременните технологии оказват влияние върху различни страни”. “Въпросът ще е следният: ще намерим ли такова виждане за света, което искаме да създадем в бъдеще, ще стигнем ли до формат на диалог, който ще може да поддържаме”, добави Кисинджър.

“Аз гледам оптимистично на бъдещето и смятам, че такава възможност има. Аз оптимистично възприемам тази ситуация, защото светът се глобализира, защото новите технологии влияят все повече. С отчитане на историческите традиции, миналото на всяка от държавите, смятам, че ние може да се намираме в началото на един етап от руско-американските отношения”, изтъкна още той.

По думите му може да се действа от гледната точка, че светът се стреми към конструктивна еволюция, при която нито една държава няма да насочва усилията си срещу подкопаването на друга държава или за получаване на предимства, а обратно – ще насочва своите усилия за постигането на резултат от сътрудничеството. В такъв дух винаги съм се опитвал да действам. Такова отношение трябва да приемем, ако искаме да говорим за бъдеще, което има всяка една държава”, отбеляза Кисинджър.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар