Китайска компания назначи изкуствен интелект за шеф

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Базираната в Хонконг компания NetDragon Websoft обяви, че е назначила управляван от AI „виртуален човек“ за свой следващ главен изпълнителен директор.

Госпожа Танг Ю е задвижван от изкуствен човек виртуален хуманоид. Алгоритъмът ще ръководи компанията в ежедневните й операции. Човешкият външен вид и звучене пък помагат за по-лесното възприемане на командите, дадени от изкуствения интелект.По думите на компанията алгоритъмът ще внесе подобрения в оперативната ефективност на работниците. Назначаването на г-жа Ю силно подчертава стратегията „AI + управление“ на китайската фирма.


NetDragon Websoft е известна китайска компания за игри. Целта й е изкуственият интелект да „рационализира процесите, да подобри качеството на работните задачи и да подобри скоростта им на изпълнение„.

Вземането на решения и управлението на хора изглежда като огромна крачка напред за изкуствения интелект. По думите на NetDragon Websoft хората са готови да приемат команди от робот, защото знаят за неговите способности.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар