Китай

Китайският външен министър: САЩ разкриха истинското си уродливо лице

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

САЩ разкриха истинското си уродливо лице на предателство. Действията на Щатите по въпроса с Тайван са добре планиран фарс. Това мнение изрази китайският външен министър Ван И след посещението в Тайван на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси.

„Провокативните действия на Съединените щати не са случайни, това е внимателно планиран фарс, те разкриха истинското си уродливо лице на предателство пред цялата международна общност“, каза Ван И по време на среща с премиера на Камбоджа Хун Сен в Пном Пен.

Възмущението на китайските власти беше предизвикано от посещението в Тайван на ръководителя на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси. Китайските власти многократно са подчертавали, че пътуването на американския политик до острова нарушава суверенитета на КНР. Китайското ръководство също обяви намерението си да отговори остро на визитата на Пелоси.

По-рано стана известно, че властите на САЩ, на фона на посещението на Пелоси в Тайпе, са решили да се откажат от преразглеждането на политиката си спрямо Тайван. Според Bloomberg Белият дом няма желание да признае острова за основен съюзник на САЩ извън НАТО.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар