Китайският корабостроителен сектор затвърждава световното си лидерство

Китайският корабостроителен сектор затвърждава световното си лидерство

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През първите осем месеца на тази година китайската корабостроителна индустрия продължава да бъде водеща в световен мащаб с двуцифрено увеличение както на производството, така и на новите поръчки, сочат данни за индустрията, съобщава агенция „Синхуа“.

По данни на Китайската асоциация на националната корабостроителна индустрия през този период корабостроителната продукция на страната е достигнала 27,98 млн. тона дедуейт, което е с 16,9% повече на годишна база. Дедуейт тонаж е сумата от масите на плавателния съд, измервана в тонове – на полезния товар (превозван от съда), горивото, маслата, техническата и питейната вода, пътниците с багажа им, екипажа и продоволствието.Новите поръчки в китайския корабостроителен сектор са нараснали с 86,5% спрямо миналата година и възлизат на 52,31 млн. тона дедуейт съобщават от асоциацията.


Производството съставлява 49% от общия обем в световен мащаб, а новите поръчки възлизат на 68,8% дял, показват данните.

През първите осем месеца на 2023 г. износът на кораби от Китай запазва стабилната си динамика на растеж, като стойността на износа нараства с 20,2% на годишна база до 16,18 млрд. щатски долара.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар