Китайци създадоха изключително маневрен двукрак робот (видео)

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В непристъпните джунгли на планината Тангланг в китайската провинция Кантон компанията LimX тества един от най-маневрените двукраки роботи.

Роботът P1 очевидно се движи през територия, която не е срещан досега. Той запазва баланс въпреки опитите на екипа да го събори.

Най-голямата разлика между гората и лаборатория или града е, че в нея няма еднакви стъпала, склонове или участъци от земя.

Според изследователите динамичното придвижване на P1 се постига с подсилващо обучение. Това е научното име на техника за машинно обучение, която обучава софтуера да имитира процеса на обучение по метода проба-грешка.

Двукракият робот има изкуствен интелект, способен точно и бързо да интерпретира сензорни данни, за да балансира/движи/изпълнява задачи. 

Компанията казва: “нашата дефиниция за роботи е ориентирана към човека: отиват там, където отиват хората, и правят това, което хората могат да направят.

Според експертите подобни роботи биха могли да се ползват за военни цели. Без съществени модификации те могат да патрулират или разузнават. Вече има данни за четирикраки роботи, с монтирани оръжия, които могат да стрелят.


Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар