Китай е на прага на създаването на ракета за многократна употреба

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Китай се похвали със създаването на първия свой ракетен двигател, който може да се ползва повторно. За гориво се използва течен кислород и керосин. Всички изпитания са били преминати успешно и страната вече може да пристъпи към направата на първия истински конкурент на SpaceX.

Разработен от Xi’an Aerospace Propulsion Institute, дъщерно дружество на Китайската корпорация за аерокосмическа наука и технологии (CASC), двигателят за многократна употреба представлява голям пробив за Китай, съобщава новинарският ТВ канал CGTN News.Планирано е агрегатът да се монтира на първата степен на ракетата Long March-8, както и на нейния ускорител. Това би позволило връщането им обратно на Земята след изстрелване.


Втората част от плана на Китай е да разработи системата за връщането и необходимия софтуер. Планът на Пекин е да проведе първото повторно изстрелване на ракета само след 3 години. Освен това Китайската корпорация за аерокосмическа наука и технологии смята да премине на 100% към ракети за многократна употреба до 2035 година.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар