Китай забранява на държавни компании и агенции да използват iPhone

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Китай планира да разшири забраната за използване на iPhone в отдели на подкрепяни от правителството агенции и държавни компании, съобщава Bloomberg. Все още няма формален бан, но някои агенции вече са започнали да инструктират служителите си да не носят своя iPhone на работното си място. 

Пекин възнамерява значително да разшири рестрикциите и да забрани на служителите в редица държавни предприятия и контролирани от правителството организации да използват iPhone. Подобен ход би бил сериозен удар върху финансовия отчет на Apple, за които Китай е най-големият пазар извън родния САЩ и източник на 1/5 от приходите. От друга страна в Китай се произвежда по-голямото количество от продаваните по цял свят смартфони iPhone, а това създава работа на милиони китайци в партньорските фабрики.  


Bloomberg уточняват, че все още не е ясно колко компании или агенции биха възприели новите рестрикции за личните устройства на служителите си. Възможно е някои предприятия да забранят използването на iPhone само на работното място, а други – изобщо. Детайлите вероятно ще се изяснят, щом въпросната забрана бъде формализирана.

Акциите на Apple се понижиха с 5.1% след новината. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар