Китай изуми света, построи болница за 1000 човека само за 48 часа

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нова болница с 1000 легла бе оборудвана на пожар само за 48 часа и от снощи вече приема пациенти в близост до китайския град Вухан, епицентър на смъртоносната епидемия с коронавирус, съобщи „Метро“. Регионалният планински медицински център Даби, чието откриване бе планирано за май, отвори врати снощи в 22:30 ч. местно време. Над 500 строители, електротехници и полицаи работиха денонощно, за да бъдат оборудвани помещенията на големия комплекс, пише www.skandal.bg.

В Китай до този момент починалите от коронавирус са 132, над 6000 души са заразени, според китайските власти.

Местните власти обявиха в петък, че сградата ще бъде превърната в клиника за пациенти с коронавирус, в събота работата вече бе стартирала, а снощи чисто новата клиника вече имаше течаща вода, електричество и интернет.

В самия Вухан в неделя пък се очаква да бъде открита друга болница с 1000 легла, чието построяване ще отнеме 9 дни – от гола поляна (вижте снимките и видеото по-долу). Общо 4 клиники се строят с темпове, познати само в Китай, с използване на готови панелни конструкции.

Интересът към строежа е огромен. Китайският държавен тв канал CGTN излъчва в Youtube видеорепортажи от строежа на болниците на всеки 10 часа, според местните медии Asia One и „Саут Чайна Морнинг Поуст“ тези клипове са гледани от общо 18 милиона души, като в 20 ч. китайско време 2000 души са наблюдавали директно.
В същия час „Ню Чайна ТВ“, тв канал на официалната държавна информационна агенция „Синхуа“, е събрала 15 000 души в своя Youtube канал с излъчване на строежа.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар