Китай осъществи безпиотно скачане с космическата си станция

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Непилотиран товарен кораб успешно се скачи с модул на първата китайска орбиталната станция в рамките на шестата от 11 мисии, необходими, за да бъде завършено изграждането й до края на годината, предаде Ройтерс.

Товарният кораб „Тянчжоу-4“ беше изстрелян с ракета-носител „Чанчжън-7“ от космодрума Вънчан в южната китайска провинция Хайнан.„Тянчжоу-4“ се е скачил успешно с базовия модул „Тянхъ“ на орбиталната станция, съобщи Китайската агенция за пилотирани космически полети.


Товарният космически кораб превозва ракетно гориво, образци за експерименти, някои полезни товари и консумативи за тримата тайконавти.

Трима тайконавти ще се отправят към модула „Тянхъ“ през юни с кораба „Шънчжоу-14“. Те ще живеят и работят на борда му в продължение на шест месеца.

Китай има за цел да завърши изграждането на първата си космическа станция тази година, като основен конкурент на единствената подобна станция в света – Международната космическа станция (МКС).

Китайската орбитална станция е на височина около 400 километра и се очаква да работи повече от десет години. Тя е предназначена за трима души (до шестима за кратко при смяна на екипажа). Масата на Т-образния комплекс е 66 тона.Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар