Китай показа първия си клониран кон (видео)

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Клониран кон – първият по рода си, роден в Китай, който се очаква да открие нови възможности за сектора на конния спорт в страната, беше представен в Пекин, съобщи АФП.

Клонирането на състезателни или расови коне вече се практикува в няколко държави от началото на 2000 г., особено с цел генетично подобряване.



Роденият през юни миналата година от сурогатна майка Чжуан Чжуан е създаден в лабораторията „Синоджин“ в Пекин с материали от Германия. Той е първият „топлокръвен“ кон, роден в Китай и официално лицензиран от Китайската асоциация на конната индустрия. Топлокръвен е официална класификация за породи леки коне с жив темперамент, уточнява БТА.






Клонирането може да помогне за намаляване на цената на развъждането и отглеждането на коне. Производството на коне в Китай чрез клониране би трябвало да намали зависимостта от скъпия внос на коне и по този начин да улесни китайския конен спорт.

Първият в света клониран кон е роден в Италия през 2003 г.

Китайските компании за клониране на животни постигнаха значителен напредък, като вече са разработени технологии за овце, крави, прасета, кучета и котки.


Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара






There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар