Китай с жалба в СТО срещу САЩ заради електрическите превозни средства

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Китай обяви, че е внесъл жалба в Световната търговска организация (СТО) срещу САЩ заради американските изисквания за субсидиране на електрическите превозни средства, предаде Асошиейтед прес.

Пекин обвинява администрацията във Вашингтон в нелоялни търговски практики, произтичащи от въвеждането на американския “Закон за намаляване на инфлацията”. Според него предоставянето на данъчни кредити на потребители зависи от това доколко електрическите превозни средства, които купуват, са сглобени в Северна Америка и какъв процент от материалите, от които са произведени батериите и другите им части, е с произход от САЩ или определени други страни.

Основната цел на тези разпоредби е автомобилните производители да бъдат принудени да намалят своята зависимост от доставките на материали и компоненти от Китай, пише ДПА, цитирана от БТА.

В съобщение, публикувано онлайн, Китай оспорва изискванията, според които субсидиите са приложими само към електрическите превозни средства, които са създадени с части, произведени в определени региони.

В жалбата на Пекин се посочва, че тези изисквания нарушават правилата на лоялната конкуренция в ущърб на китайските електрически превозни средства.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар