Китай ще прати първия венецуелец на Луната

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Венецуелският президент Николас Мадуро обеща да изпрати “първия венецуелски мъж или жена на Луната” в китайски космически кораб. Мисията ще бъде част от ново стратегическо партньорство между двете страни, подписано в Пекин.

Тя ще се реализира в началото на идното десетилетие или до 10 години.Мадуро и китайският президент Си Дзинпин се споразумяха да засилят сътрудничеството в няколко области: петрол, търговия, финанси, минно дело и изследване на космоса, пише в. “Вашингтон поуст”.


Много скоро венецуелските младежи ще дойдат да се подготвят за астронавти, тук в китайските училища“, каза Мадуро, като част от “нова ера” на сътрудничество между Китай и Венецуела.

Мадуро укрепва връзките с Китай, докато търси помощ за съживяване на икономика и петролна индустрия на Венецуела. Китай, който от години работи за разширяване на влиянието си в Латинска Америка, е важен кредитор за Венецуела. Досега Пекин е дал 60 милиарда долара заеми на страната.

Все повече държави влизат в космическата надпревара на 21 век. Япония стартира мисия този месец в опит да стане петата нация, кацнала на Луната, седмици след като Индия успешно приземи роботизиран космически кораб близо до южния си полюс.

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар