КЛЕТА МАЙКА БЪЛГАРИЯ: Клошар посрещна 2023-а на пейка (СНИМКА)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

63-годишен мъж, който от седмица спи на открито по пейките в парка в центъра на Кюстендил, развълнува съгражданите му навръх Нова година.  Вървят и апели да се помогне на несретника,  който от три месеца не получавал и пенсия – върви преизчисляване й по ТЕЛК.

 

Със съдбата на мъжа, чието име се знае от повечето кюстендилци, тъй като е бивш директор на Балкан консерв – София, се ангажира и кметът на града Петър Паунов. За БНР той коментира неофициално, че са сезирани полицията и социалните служби за настаняването на мъжа в съответен тип заведение – в близкото с. Лозно има и център за настаняване на безпризорни.

Според коментари в соцалните мрежи мъжът е предписал в София жилището си на децата и сега е бездомен, известно време живял при сестра си, но след това се изнесъл. Разчита и се надява да му осигурят от Общината общинско жилище.

“Мили хора, нека кой с каквото може да му помогне – поне с одеяло, по дебело яке, ръкавици. Ако някой има да предостави било то и гараж да се подслони за кратко дори и дано това да стане по-скоро. Общината да се намеси, да разнищи историята му и да не виждаме такива нещастни съдби”, апелират кюстендилци по мрежите.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар