Климтологът проф. Рачев: Времето ще е прекрасно за море до края на юни – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До края на юни се очертава хубаво време за море. Това прогнозира климатологът проф. Георги Рачев пред вестник “Телеграф”.

Температурата на морската вода ще се повишава и ще стане твърдо над 24-25 градуса. После идват сакралните юли и август, когато на морето няма как да е лошо, обясни още той.

“Идващата седмица ще бъде прекрасна за море. Температурата на морската вода вече е 23-24 градуса, денят е 15 часа и 20 минути, има много слънце и топъл пясък, топла вода, бриз и ще бъде убийствено време за море. Съветвам тези, които са на плажа, да седят повече на сянка, защото слънцето е много силно. То е над максимална височина над хоризонта и ще изгорят бързо”, предупреди професорът.

След бурите и градушките, които удариха страната, се очаква стабилизиране на времето. Само над Източна България са възможни превалявания, но тези градушки и интензивни превалявания и с вързаните с тях гръмотевици няма да ги има вече. В понеделник евентуално над Западна България ще има превалявания, но този интензитет на образуване на купесто-дъждовни и градоносни облаци няма да го има поне седмица напред. Чак следващата неделя евентуално се очаква гръмотевична дейност.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар