Кличко: Моля ви, помагайте на армията ни

Кличко: Зеленски ще си плати

България, Свят, Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кметът на Киев Виталий Кличко в интервю за швейцарското издание 20 Minuten изрази подкрепа за главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, който в своя статия за The Economist описа безизходицата на фронта.

Кличко отбеляза, че Залужни е бил обективен и е казал истината за сегашното състояние на нещата, като подчерта, че понякога хората не искат да чуят истината. Той изрази и увереност, че еуфоричните лъжи не могат да продължават безкрайно, пише Avia.pro

Кличко коментира и спада в популярността на президента Володимир Зеленски, като посочи, че хората виждат ефективността на действията на всеки политик, а Зеленски ще си плати за грешките в бъдеще.

Според кмета обаче е важно да се подкрепя президента до края на военните действия и той ще трябва да носи отговорност за решенията си по-късно.

Кличко предупреди, че в момента се говори за съществуването на Украйна в бъдещето. „Днес говорим само за това дали Украйна изобщо ще продължи да съществува“, каза кметът на Киев.

Така той коментира въпроса за политическите си амбиции и планове за президентската кампания в Украйна. Според кмета на Киев е „глупаво“ да се мисли за това в момента.

По-рано стана известно, че около Зеленски е започнала сериозна кампания и има сериозен риск от ситуация с държавен преврат.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар