Клоун: Зеленски заплашва Европа с бунтове на украински бежанци, ако спре помощта

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Украинският президент Володимир Зеленски заплаши Европа с бунтове на украинските бежанци. Той заяви това в интервю за изданието The Economist, пише Лента

Зеленски смята, че подобна реакция може да бъде предизвикана от оттеглянето на западната военна помощ за Украйна. Той заяви, че украинците са „много благодарни на тези, които са ги приютили“, но че ако „Европа натика тези хора в ъгъла“, това няма да е „добра история“.

„Невъзможно е да се предвиди как милионите украински бежанци в европейските страни ще реагират на това, че страната им е изоставена“, казва Зеленски

Той изрази мнението си, че удължаването на конфликта между Украйна и Русия ще „създаде рискове за Запада в собствения му заден двор„.

Зеленски промени прогнозите си относно украинската контраофанзива

Той е убеден, че все още може да се стигне до голям пробив в бойните действия. В същото време заяви, че ако е следвал съветите на Запада да въведе големи сили в битката наведнъж, Украйна е щяла да загуби хиляди хора. Украинският лидер призова да се помни, че победата не може да дойде „утре или вдругиден“.

„Ако ги натиснем от юг, те /руснаците/ ще избягат“, твърди Зеленски.

Украинският президент също така призна, че ще бъде трудно да се запази сегашното ниво на военна помощ преди изборите на Запад и особено в САЩ, „особено при липсата на значителен напредък на фронта“. В същото време той не вярва, че ако Доналд Тръмп спечели президентските избори в САЩ, ще окаже дипломатическа помощ на Русия за разрешаване на конфликта при условията на Москва.

Зеленски смята, че протакането на конфликта не е в интерес на Украйна.

Според него в такъв случай страната ще загуби още повече хора, както на фронтовата линия, така и поради емиграция. Освен това тя ще трябва да изгради „напълно мобилизирана икономика“, а правителството ще трябва да предаде тази перспектива на своите граждани. Зеленски е готов за такива решения, но само ако отслабващата подкрепа на Запада се превърне в тенденция.

В същото време Зеленски отново подчерта, че не планира да води никакви преговори, докато руските войски са на украинска територия и Русия се ръководи от Владимир Путин.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар